kitke

Ćoralić Armin

slika_profesorja

Ćoralić Armin

Urnik

GŠ IdrijaTorekČetrtek
Učilnica št. 514:45 - 18:1513:30 - 18:00

Govorilne ure

Armin  Ćoralić  je svoj prvi enourni samostojni recital igral že pri  8. letih na GŠ Idrija pri učiteljici Maji Tajnšek. Je dobitnik  več  10  prvih,  številnih  drugih  nagrad  in  priznanj  na  državnih  ter  mednarodnih tekmovanjih. Kot učenec GŠ Idrija je pod mentorstvom prof. Helene Plesničar na TEMSIGU leta 2004 in 2007 prejel  zlato  plaketo  ter  1.  nagrado.  Leta  2007  je  nadaljeval  šolanje  na  KGBL  v  Ljubljani  pri  prof.  Sijavušu Gadjievu ter osvojil več mednarodnih nagrad. Leta 2008 je s klavirskim triom pod mentorstvom prof. Tomaža Lorenza osvojil drugo nagrado v Trstu. Istega leta je prejel občinsko nagrado Idrije za mladega umetnika.

 

Leta 2009 je opravil sprejemni izpit  za dodiplomski študij med več  kot 800 kandidati na slovitem Royal College of Music v Londonu ter pričel s študijem 2010 pod pod vodstvom prof. Andrew ZolinskegaA. Zolinskem. Koncertiral je po vsej Sloveniji, Avstriji, Italiji, Španiji, BIH, Veliki Britaniji. Snemal je za Radio Koper, RTV Slovenija, ORF  ter BBC. . Izvedel je tudi samostojni dobrodelni koncert za otroke žrtve Černobila v Walesu. Kot student Royal College of Music je pod njihovim okriljem poučeval po različnih šolah in privatno.

 

Osvojil je več internih nagrad, npr. RCM-Beethoven Prize, H.W. Award in Virtuoso Prize. Svoje umetniško znanje je izpopolnjeval na seminarjih pri pianistih, kot so L. Palmieri, I. Lazko, C. Elton, S. Hough, B. Douglas, J. Lill, E. Ax. ter B. Petrushansky. Aprila leta 2014 je z odliko diplomiral.

 

Nastopil je kot solist z različnimi orkestri, med drugim s Slovenskim simfoničnim orkestrom RTV Slovenija pod vodstvom  G.  Pehlivaniana  in  M.  Rogina.  Leta  2016  je  z  odliko  magistriral  (MMus)  na  RCM.  Trenutno  je profesor klavirja na SCGV Emil Komel v Gorici (Italija), GŠ Nova Gorica in GŠ Idrija  Njegovi učenci dosegajo visoke rezultate na državnih in mednarodnih klavirskih tekmovanjih. Bil je štipendist Ministrstva za Kulturo in Koncerna KOLEKTOR.  Vodi različne delavnice ter mojstrske tečaje, nazadnje na Akademiji za glasbo v Sarajevu ter vsako leto na glasbeni poletni šoli Musica Goritiensis v italijanski Gorici.

Poučuje