kitke

NAUK O GLASBI in SOLFEGGIO

Nauk o glasbi je v glasbeni šoli obvezen stranski predmet. Nekateri mu rečejo kar teorija, kar pa je do tega samostojnega predmeta krivično, saj so teoretična znanja in zakonitosti le delček tega kompleksnega predmeta.

Na Glasbeni šoli Idrija poteka v šolskem letu 2023/24 pouk nauka o glasbi v enaindvajsetih oddelkih od prvega do šestega razreda (nižja stopnja glasbene šole) in v dveh oddelkih Solfeggia (višja stopnja glasbene šole). Učenci pri predmetu solfeggia izpopolnjujejo in poglabljajo svoja znanja, ali pa se pripravljajo na sprejemni preizkus za nadaljnje šolanje na srednji stopnji glasbenega izobraževanja.

K Nauku o glasbi je v šolskem letu 2023/24 vpisanih 213 učencev, k predmetu Solfeggia pa je vpisanih skupaj 15 učencev. Nauk o glasbi in solfeggio poučujejo učitelji Aleksandra Žakelj (Idrija in Cerkno), Uroš Menegatti (Črni Vrh) in Alenka Eržen (Cerkno 1. razred).

Omeniti je potrebno, da predmet nauka o glasbi tako kot solfeggiio zahtevata veliko samostojne vaje-učenja, ponavljanja, utrjevanja in dela doma, saj je čas, ki ga imamo v posameznem razredu na voljo, namenjen predstavitvi novih snovi in nadgradnji znanj, katere naj bi otroci utrdili doma, seveda je za-to treba dobro inpozorno poslušati in slediti pouku.

Vse o predmetu NAUK O GLASBI….izveste tukaj

Vse o predmetu SOLFEGGIO….izveste tukaj

 

 

Aleksandra Žakelj

nauk o glasbi in solfeggio

Delovno mesto: nauk o glasbi in solfeggio

Uroš Menegatti

nauk o glasbi

Delovno mesto: nauk o glasbi

Alenka Eržen

nauk o glasbi

Delovno mesto: nauk o glasbi