kitke

Zupančič Bojan

Zupančič Bojan

Opis učitelja

Saksofonist Bojan Zupančič, roj. 15. 2. 1983, je svojo glasbeno pot začel v Glasbeni šoli Krško, kjer sta ga poučevala Aleš Suša in Goran Merčep, nadaljeval pa na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani (smer jazz) in jo leta 2003 pod mentorstvom prof. Aleša Suše uspešno zaključil. Študiral je na Akademiji za glasbo v Gradcu (Universität für Musik und darstellende Kunst Graz) v razredu prof. Karlheinza Miklina, kjer je leta 2008 tudi diplomiral (Jazz Saksofon, The Degree of Bachelor of Arts). Izpopolnjeval se je pri mednarodno uveljavljenih glasbenikih in profesorjih kot so Don Menza, Michael Erian, Stjepko Gut, Renato Chicco, Sigi Feigl, in drugih.

Sodeluje z Big Bandi The Fool Cool Jazz Orchestra, Big Band Krško, Big Band Cerknica, KUG Big Band Graz (AT), HGM Jazz Orchestra (CRO), Špici kuc Orchestra ter Big Bandom RTV Slovenija. V svojem glasbenem delovanju ni zavezan zgolj jazzu, temveč je aktiven v različnih glasbenih zvrsteh; je soustanovitelj tria GLAM (pop), član zasedbe Xequtifz (disco), ViP Band in Plesni orkester POP TV (ustanovitelj in idejni vodja), LJQS - Ljubljanski Jazz Quintet saksofonov (ustanovitelj), sodeluje pa tudi z glasbeniki kot so Magnifico, Leeloojamais, Trkaj, Zlatko in Optimisti, Alenka Godec, Neisha, Anika Horvat, UroŠ Perič, Zoran Predin, Bojana Stamenov, Vlatko Stefanovski, Jacques Houdek, Zebra Dots, KUT Gas, Feel The Phill Colilins, Sladica Band,... Zadnjih 10 let je zelo aktiven kot glasbeni producent, aranžer in vodja bandov za televizijske šove (A si ti tut not padu, Vid in Pero Show, Zvezde plešejo – vodja plesnega orkestra POP-TV). Bojan je bil tudi mentor glasbenega dueta WildArt - zmagovalca TV šova Slovenija ima talent 2016.

Poleg igranja na saksofon, se aktivno ukvarja tudi s kompozicijo in aranžiranjem. Leta 2009 se je kot skladatelj udeležil tekmovanja Jazzon na Novomeškem jazz festivalu Jazzinty in se s skladbo Lunar Tea uvrstil v finalni izbor tekmovanja. Trenutno deluje kot profesor saksofona in dirigent pihalnega orkestra glasbene šole Idrija.