kitke

Lamovec Blaž

Lamovec Blaž

Opis učitelja

Obalni kitarist, pedagog in skladatelj Blaž Lamovec je po končani nižji glasbeni šoli in Umetniški gimnaziji Koper šolanje nadaljeval na slovitem Berklee College of Music v Bostonu, ZDA, kjer je med drugimi študiral tudi s fingerstyle mojstrom Guyem Van Duserjem. Po treh letih študija je maja 2015 diplomiral z odliko.

Blažev koncertni program obsega vse od klasike, do bluesa, rocka, fusiona in jazza. Veliko koncertira kot solo kitarist, a mu tudi igranje v skupini ni tuje. Sodeloval je s posamezniki kot so Ajda Stina Turek, Sašo Zver, Marko Mozetič, Boštjan Andrejc, Josué Gutiérrez, Samo Turk, Jaka Klun, Barbara Šinigoj in Jernej Bervar. Koncertira z izolskim 3 Big Band Orchestra, julija 2014 je z Berklee Chet Atkins/ Jerry Reed ansamblom nastopil na festivalu fingerpickinga “Chet Atkins Appreciation Society Convention” v Nashvillu, ZDA, pod mentorstvom Ricka Peckhama.

Trenutno poučuje kitaro v Glasbeni šoli Ilirska Bistrica in Glasbeni šoli Idrija. Poleg poučevanja, prireja skladbe za solo kitaro ter za komorne kitarske skupine. Trenutno se posveča skladanju avtorskih skladb za svojo zbirko, ki bo izšla v kratkem.