kitke

Bence Mojca

Bence Mojca

Urnik

LokacijaPonedeljekTorekSredaČetrtek
GŠ Idrija
Učilnica 1
//
Dislociran oddelek
Črni Vrh
//

Opis učitelja

Mojca Bence je učiteljica klasične kitare, ki prihaja iz Ajdovščine. Rojena je 4.3.1987 v Šempetru pri Novi Gorici. Kitaro je začela igrati z desetimi leti pri profesorici klasične kitare Tanji Brecelj Vatovec. Po zaključeni nižji glasbeni šoli se je še naprej izobraževala ter kasneje študij klasične kitare nadaljevala na Conservatoriju v Trstu in bila sprejeta v razred profesorja Pier Luigija Corone.

Med študijem se je udeleževala mojstrskih tečajev in festivalov klasične kitare pri priznanih profesorjih kot so (Pier Luigi Corona, Anton Črnugelj, Paolo Pegoraro, Marko Feri, Monica Bulgarelli, István Römer,Andrej Grafenauer, Nejc Kuhar, Kaspars Zemitis, Alberto Martini, Alen Garagić). Igrala je v kitarskih orkestrih tako v Sloveniji kot v Italiji ter v triu z violino in flauto. Kitaro poučuje že več let in se tudi na pedagoškem področju redno izpopolnjuje in obiskuje različna predavanja.

Je velika ljubiteljica živali in narave. Vprostem času rada hodi v hribe, na morje ter se poda na različna potovanja. Z velikim veseljem se odpravi na koncerte, kjer uživa v dobri glasbi in družbi najboljših prijateljev.