Znižanje prispevka za materialne stroške

Spoštovani starši!

V času korona virusa in državnih interventnih ukrepov, je tudi Glasbena šola Idrija prilagodila svoj način dela. Pouk na daljavo je lepo stekel, čeprav poučevanje inštrumentov v tej obliki nikakor ne more nadomestiti osebnega stika med učencem in učiteljem. Slušna predstava, ki jo preko medija pridobi učitelj, ni enaka kot se zgodi v učilnici.

Kljub temu lahko iz vsega srca pohvalimo, učitelje, učence in starše, ki jim je uspelo preko najrazličnejših medijev, elektronskih naprav in njihove priznane nekompatibilnosti, vzpostaviti in vzdrževati stik. Včasih se je zdelo, da so težave nepremostljive. Nimajo vse družine naprav, s katerimi bi učenje na daljavo lahko delovalo, programov je je raznoliko, včasih ni zvoka, drugič ni slike, ali ni primernega prostora ali stojala. Ko bi si lahko vnaprej zamislili množico težav, bi morda obupali še preden smo začeli. In vendar, z združenimi močmi smo dosegli, da pouk poteka.

Da gremo eden drugemu naproti, bomo na glasbeni šoli prispevek za materialne stroške znižali za 20%. Do konca tega šolskega leta bodo namreč izdane še tri položnice (za mesec april, maj in junij).

Pred nekaj meseci povsem nepredstavljivo stanje nas je prisililo v tehnične improvizacije, za katere nismo verjeli, da so sploh mogoče. Ampak še bolj kot tehnične improvizacije so pomembne človeške vrline in vrednote, ki so v tem času ponovno prišle na dan. Požrtvovalnost, pomoč, odgovornost, občutek za bližnjega, trud in želja, da razmeram navkljub vsi skupaj uspemo in se vrnemo boljši, kot smo bili.

Ostanite zdravi – ostanite z nami.

Glasbena šola Idrija.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja