Vikend delavnica skupinskega godalkanja

Na glasbeni šoli v Idriji je v petek 17. 2. 2017 in soboto 18. 2. 2017 potekala dvodnevna delavnica skupinskega godalkanja. Delavnico z učenci  GŠ Idrija sta izvajala prof. Bojan Cvetrežnik skupaj s prof. Barjo Drnovšek.  Na skupinski igri Godalkanje so učenci GŠ Idrija delali predvsem viže iz zakladnice evropske ljudske glasbe. Delo je potekalo v skupini,  brez notnih materialov. Učenci so se mimogrede naučili  slušnega dojemanja glasbe, s tem povečali ljubezen do igranja instrumenta in se znebili strahov pred nastopanjem. Ker gre večinoma za ritmično glasbo, so se naučili tudi sledenja pulzu.  Posebno pozornost so posvetili tudi akordični strukturi ter povezavi glasbene teorije s prakso skozi osnove improvizirane igre. Naučili so  se novih tehnik izvajanja, ki so značilne za različne stile violinske igre.

Ob zaključku delavnice smo učenci, starši in sodelujoči učitelji prisluhnili krajšemu koncertu violinskega dua Terrafolk (Bojan Cvetrežnik in Barja Drnovšek). Tako so tudi otroci dobili  možnost, da v živo doživijo različne glasbene zvrsti, značilne za evropsko violinsko glasbo.

Koncert se je zaključil z nastopom godalcev GŠ Idrija, ki so s tremi na novo naučenimi skladbami prijetno zaokrožili dvodnevno delavnico godalkanja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja