Uspehi učencev GŠ Idrija

Uspešen zaključek šolskega leta na GŠ Idrija

GŠ Idrija bo šolsko leto 2018/19 zaključila z zavidljivimi rezultati. Visoki rezultati iz  državnega tekmovanja ter 7 mednarodnih tekmovanj v različnih disciplinah so rezultat trdega dela učencev, mentorjev in seveda staršev.

V mesecu februarju so se po Sloveniji vrstila predtekmovanja za izbor kandidatov na državno tekmovanje TEMSIG, ki se je odvijalo letos marca že tretjič na Gorenjskem. Vstopnico za državno tekmovanje so si od prijavljenih 12 kandidatov priborili Ivana Drev, Rok Bogataj, Katarina Lazar in Anže Klančar Jurjavčič v disciplini saksofon pod mentorstvom Bojana Zupančiča, Lovro Skrt v disciplini petje pod mentorstvom Tonje Lapanja Brenčič, Smilla Hiti v disciplini oboa pod mentorstvom Ane Souza Leban in Gregor Govekar v disciplini klarinet pod mentorstvom Igorja Vrhnjaka. Dosegli so skupno 4 zlate plakete, eno srebrno in dve bronasti.

V marcu se je mednarodnega tekmovanja Sirmium Music Fest v Sremski Mitrovici (Srbija) udeležila učenka klavirja Lejla Vidič, pod mentorstvom Elene Starceve Somun in dosegla srebrno priznanje.

V aprilu je šolo na mednarodnem tekmovanju Dnevi kitare v Krškem zastopal kitarist Gašper Golob Rupnik pod mentorstvom Andreje Semenič in dosegel zlato priznanje, na mednarodnem tekmovanju pihal in trobil v Varaždinu (Hrvaška) pa je šolo predstavil saksofonist Anže Klančar Jurjavčič, pod mentorstvom Bojana Zupančiča in dosegel 1. nagrado.

V mesecu maju je na 7. mednarodnem pevskem tekmovanju Lav Mirski v Osijeku (Hrvaška) Lovro Skrt  pod mentorstvom Tonje Lapanja Brenčič prejel 2. nagrado, Gašper Golob Rupnik pod mentorstvom Andreje Semenič pa je na 7. mednarodnem tekmovanju kitare v Puli (Hrvaška) dosegel  1. nagrado. Mednarodnega klavirskega tekmovanja v Gradežu (Italija) sta se udeležila Sara Revan in Luka Trošt pod mentorstvom Elene Starceve Somun in prejela priznanje za udeležbo.

V mesecu juniju se bodo mednarodnega tekmovanja Euritmia v Povolettu (Italija) udeležili tolkalist Nace Drole pod mentorstvom Primoža Podobnika, pianistka Neža Klančar Jurjavčič pod mentorstvom Petre Platiše in saksofonist Anže Klančar Jurjavčič pod mentorstvom Bojana Zupančiča.

Glasba se globoko dotakne vseh nas – očitno ali nezavedno. Spreminja naše razpoloženje, in sicer ima sposobnost, da nas osreči, razžalosti, vznemiri, navduši, razjezi, sprosti … deluje kot refleksija na našo dušo. Zavedati pa se moramo sledečega: Otroštvo je vznemirljivo in zabavno obdobje v človeškem življenju, polno takšnih in drugačnih izzivov. Vsaka nova izkušnja je priložnost za otrokovo rast in razvoj. To je obdobje, kjer se gradijo fizične, mentalne in emocionalne osnove, ki bodo otroku nudile podporo v kasnejšem obdobju življenja. Spretnost javnega nastopanja, vztrajnost, delovne navade, sodelovanje v skupini, inovativnost, domišljija, organizacija časa … so lastnosti, ki jih potrebuje vsak uspešen človek. Iskanje lepote v glasbi in umetnosti pa je tisto, kar ga osrečuje.

Tonja Lapanja Brenčič, ravnateljica GŠ Idrija

Rezultati tekmovanj v šolskem letu 2018/19

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja